החלטה בתיק בש"א 481/06
|
בש"א בית דין ארצי לעבודה ירושלים |
481-06
3.9.2006 |
|
בפני : הרשמת לאה גליקסמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יוסי ליפשיץ |
: גיל דן חברה לבניין בע"מ ח"פ 512707944 |
| החלטה | |
1. בפני "בקשה להארכת מועד להגשת ערעור" על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב (דמ 5034/05). פסק הדין הומצא למבקש ביום 24.04.06, כך שהמועד האחרון להגשת בקשת רשות הערעור היה יום 09.05.06. הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור הוגשה ביום 12.06.06.
2. המבקש תבע בהליך של דיון מהיר שכר עבודה לחודשים ספטמבר ואוקטובר 2004, החזר הוצאות ותשלום עבור יום חופשה.
3. בפסק דינו של בית הדין קמא נדחתה ברובה תביעת המבקש, כמפורט להלן:
3.1. נדחתה גרסתו של המבקש לפיה סוכם עמו שכר בסך 5,000 ש"ח נטו לחודש, ונקבע כי יש להעדיף את גרסת המשיב לפיה סוכם על תשלום שכר לפי שעות, וזאת לפי תעריף שכר מינימום.
3.2. נדחתה תביעת המבקש להחזר הוצאות, משלא הובהר בגין מה הוציא המבקש את ההוצאות הנתבעות וכי עשה זאת על דעת המשיב.
3.3. נדחתה תביעת המבקש לתשלום יום חופשה.
3.4. נתקבלה תביעת המבקש בהתאם להודאת בעל דין של המשיב לתשלום הסכום המגיע לו בגין שכר עבודה בסך 1,934 ש"ח.
4. העובדות הדרושות להכרעה בבקשה יפורטו להלן:
4.1. ביום 09.04.06 ניתן פסק הדין בבית הדין קמא בתביעת המבקש. בפסק הדין הובהר (בסעיף 10) כי בבקשת רשות ערעור ניתן לפנות לבית הדין הארצי לעבודה תוך 15 יום ממועד קבלת פסק הדין.
4.2. פסק הדין הומצא למבקש לכתובת בפרדסיה, אותה מסר ככתובת להמצאת כתבי בי-דין.
4.3. ביום 24.04.06 שלח המבקש לבית דין זה, באמצעות הפקס, "הודעת ערעור".
4.4. ביום 26.04.06 נשלח מכתב למבקש על ידי מזכירות בית הדין הארצי (להלן: המכתב הראשון), בו נכתב כי ערעורו התקבל בפקס ביום 26.04.05, בעותק אחד וללא פסק דין. כן הובהר, כי על פי התקנות לא ניתן להגיש בקשת רשות ערעור באמצעות הפקס וכי על מנת שניתן יהיה לטפל בבקשתו לערער על המבקש לשלוח בהקדם 3 עותקים של הבקשה לערעור וכן 3 עותקים של פסק הדין שניתן בבית הדין האזורי. בנוסף, התבקש המבקש לצרף 58 ש"ח הבולי הכנסה, בגין האגרה.
4.5. ביום 25.05.06 התקבלו במזכירות בית הדין העותקים המבוקשים מן הבקשה וכן בולי ההכנסה.
4.6. ביום 28.05.06 נשלח מכתב נוסף למבקש על ידי מזכירות בית הדין הארצי בו נכתב, בין היתר, כי לא ניתן לפתוח תיק מאחר שחלף המועד לפתיחת תיק. הוסבר למבקש כי מאחר שהאגרה התקבלה רק ביום 25.05.06, למרות שבמכתב הקודם מיום 26.04.06 התבקש המבקש לשלם האגרה באופן מיידי, הרי שהמועד להגשת בקשת רשות ערעור חלף.
4.7. ביום 12.06.06 הוגשה הבקשה להארכת מועד.
5. נימוקי הבקשה הם:
5.1. בשל סיבות אישיות המבקש לא היה זמן מה בפרדסיה. לפיכך, המבקש קיבל את המכתב הראשון רק ביום 23.05.06.
5.2. מייד לאחר קבלת המכתב, ביום 24.05.06, שלח את הערעור בדואר רשום, בצירוף אגרה.
6. המשיב התנגד לבקשה, מנימוקים אלה:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|